Занимливости (60)

15 интересни факти за храната

Дали знаевте дека: За време на Златната треска во Алјаска , компирите биле вредни колку златото.

Пет интересни и препознатливи изреки од Донатела Версаче

Донатела Франческа Версаче е италијански моден дизајнер и актуелен потпретседател на групата Версаче, како и нејзин главен дизајнер.  Ви издвојуваме само пет од многубројните интересни и препознатливи изреки кои се поврзани со нејзината професија 

7 најчести лаги што родителите им ги кажуваат на децата

Еден од најубавите периоди во животот е детството. Како што децата уживаат во овој период од животот така и нивните родители. Меѓутоа понекогаш родителите сметаат дека овие лаги се едноставно неопходни...

Интересни факти за Гугл

Прочитајте неколку интересни факти за еден од најдобро познатите пребарувачи во светот:

Интересни цитати за љубовта

Еве неколку мисли за тоа што е љубовта и какви чувства таа предизвикува:

Прекрасни цитати од Петре М. Анреевски

Петре Мито Андреевски е роден во с. Слоештица, Демир Хисар на 25 јуни 1934, а е починат во Скопје на 25 септември 2006 година. Се вбројува меѓу најдаровитите, а воедно и најпопуларните македонски поети и раскажувачи.

Мисли од „надреалниот“ Салвадор Дали

Прочитајте дел од цитатите на легендарниот шпански сликар и протагонист на надреализмот Салвадор Дали, кои ја потврдуваат неговата генијалност, но и ексцентричноста…

Светот според Оскар Вајлд

Интелигентен, ексцентричен, зајадлив и понекогаш дрзок. Ова се карактеристиките кои светот му ги припишува на познатиот ирски писател, поет и драматург Оскар Вајлд (1854-1900), а тој му ги припишува на светот. Во тоа ќе ве уверат и следните цитати на Ирецот, чие најпознато дело е неговиот единствен објавен роман „Сликата на Доријан Греј“.