Забава (209)

Саксии кои се менуваат според големината на растенијата

Иновативен дизајн на саксии кој е инспириран од јапонската уметност оригами.

Едноставен трик кој ќе ви помогне полесно да ја постигнете посакуваната фигура

Вежбањето е еден начин за тоа како полесно да дојдеме до посакуваната витка линија, тоа сите знаеме, но постои еден трик што ќе го зголеми ефектот од вежбањето - гума за џвакање!

Кој е најдобар град во светот за студентски живот?

Според неодамнешните статистички податоци, Лондон е најдобриот град за студентски живот.

Каде има најмногу громови?

Секоја секунда на Земјата, 100 удари на гром ја погодуваат планетата.

10 инспиративни мисли

Секое лошо е за добро, секоја тага носи нова среќа. Кренете ја главата и продолжете понатаму. Не дозволувајте моменталните неуспеси и разочарувања да ве депримираат. Ниедна тага не е вечна. Секогаш бидете тоа што сте. Никогаш не обидувајте се да сокриете кои сте. Еве неколку инспиративни мисли кои ќе ве натераат секогаш да гледате на позитивната страна на нештата:

Скриени симптоми кои укажуваат на тоа дека имате покачен шеќер во крвта

Дијабетис или шеќерна болест е нарушување на шеќерот во крвта и еден од поголемите проблеми кај јавното здравје.

Робот кој може да учи набљудувајќи го човекот што прави

Кога станува збор за модерни роботи, вознемирува фактот дека интелигентните машини може во одреден момент да ги направат луѓето сосема непотребни.

Се прават лекови на 3D печатач

Употребата на 3D моделирање и печатење овозможи производство на таблети кои многу брзо се дезинтегрираат во устата без потреба од земање на течност.