Наука и технологија (67)

Skype конечно ќе ја добие опцијата за снимање на разговорите

Новата функција на Skype ќе биде достапна кон крајот на овој месец.

Каде има најмногу громови?

Секоја секунда на Земјата, 100 удари на гром ја погодуваат планетата.

Робот кој може да учи набљудувајќи го човекот што прави

Кога станува збор за модерни роботи, вознемирува фактот дека интелигентните машини може во одреден момент да ги направат луѓето сосема непотребни.

Се прават лекови на 3D печатач

Употребата на 3D моделирање и печатење овозможи производство на таблети кои многу брзо се дезинтегрираат во устата без потреба од земање на течност.

Кинески сателит на пат кон темната страна на Месечината

Кина вчера лансира сателит кој ќе овозможи комуникација меѓу Земјата и подалечната страна на Месечината за време на мисијата што ќе следи подоцна оваа година.

Компјутерот за кој сонуваат сите гејмери: HP Omen X лаптоп

Тоа е компјутер кој е дизајниран за гејмери ​​и е-спортисти, кој е со почетна цена од 2.699 евра.

Сè за батериите: Како и кога да ги полните, што значи mAh?

Батериите во паметни телефони денес се нивната најголема болна точка. Додека развојот на технологијата на процесорот, меморијата и екранот се базира на принципите на Законот Muro, батериите заостануваат.

Како брзо да ги избришете сите податоци од вашиот компјутер и паметен телефон?

Ако се подготвувате да го продавате, подарувате или преуредите вашиот компјутер или паметен телефон, мора да бидете сигурни дека ќе ги отстраните сите ваши податоци претходно. Еве како можете да го направите тоа.