Забава (176)

20 интересни факти за Меѓународната вселенска станица

Меѓународната вселенска станица, или ISS за кратко (InternationaI Space Station, ISS) е заеднички проект на изградба на орбитална вселенска станица на шест вселенски агенции од САД, Русија, Јапонија, Канада, Бразил и Европската Унија.

Safe flame: Технологија која ја претвора водата во оган

SafeFlame е името на еден истражувачки проект финансиран од Европската унија, што буквално ја претвора водата во оган.

Како се создава Аурора Бореалис?

Аурора бореалис, или поларната светлинашто се шири над небото, се создава кога субатомските честички на Сонцето се канализираат во атмосферата со помош на магнетното поле на Земјата.

7 најчести лаги што родителите им ги кажуваат на децата

Еден од најубавите периоди во животот е детството. Како што децата уживаат во овој период од животот така и нивните родители. Меѓутоа понекогаш родителите сметаат дека овие лаги се едноставно неопходни...

Магичен чадор кој открива дезен само кога врне

Она што ги прави овие чадори посебни интересни и многу привлечни за луѓето е нивната добра комбинација на водоотпорни и апсорбирачки материјали, што открива еден убав дезен само кога ве штитат од дождот.

Интересни факти за Гугл

Прочитајте неколку интересни факти за еден од најдобро познатите пребарувачи во светот:

Интересни цитати за љубовта

Еве неколку мисли за тоа што е љубовта и какви чувства таа предизвикува:

Хотелска соба декорирана со графити

Додека повеќето од нас се навикнати да гледаат графити нацртани на напуштени згради или во метро станици, сопствениците на францускиот хотел „Au Vieux Panier“ лоциран во Марсеј, се одлучиле токму со овој вид уметност да декорираат една од хотелските соби.