Култура (53)

ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“ во фокусот на годинешното издание на „Продекспо 2018“

Вината на ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“ ги собраа позитивните критики на илјадиниците посетители на годинешното издание на најголемиот саем за храна и вино во Русија и Источна Европа, „Продекспо 2018“.

 

Позната програмата за чествувањето на „Свети Трифун“

Со концерт на големата македонска музичка ѕвезда, Владо Јаневски ќе биде заокружено годинешното чествување на заштитникот на лозарите и овоштарите, Свети Трифун, кое годинава ќе донесе неколку интересни настани.

 

Шефот на делегацијата на Европската Унија Самуел Жбогар го посети Кавадарци

Во рамките на проектот „Јакнење на доживотното учење преку модернизација на системите на стручно образование и обука и на образованието на возрасните”, спроведен од Британскиот Совет, а финансиран од Европската Унијата, неколкумина возрасни кавадарчани беа обучени за изработка на мебел и добија сертификати со кои можат да работат во државава и земјите од Унијата.

 

На Свети Трифун, концерт на Владо Јаневски во Кавадарци

Со концерт на големата македонска музичка ѕвезда, Владо Јаневски ќе биде заокружено годинешното чествување на заштитникот на лозарите и овоштарите, Свети Трифун, кое годинава ќе донесе неколку интересни настани.

 

Фотографии од пет децениската активност на кавадаречкиот театар ќе бидат поставени пред кавадаречката публика

Во организација на градската Музеј Галерија, во вторник, 30 јануари, ќе биде отворена изложбата „Театарот во Кавадарци низ фотографии“.

Со низа на настани, „Винотек“ ќе го одбележи „Свети Трифун“

Во духот на традицијата, и годинава здружението „Винотек“ ќе организира низа на настани со кои ќе го одбележи денот на заштитникот на лозарите и овоштарите, Свети Трифун.

 

Спортски активности и часови по музичко за децата со аутизам

По иницијатива на градоначалникот на општина Кавадарци, Митко Јанчев во соработка со секторот за Локален економски развој и раководителот Тодор Ефремов, од денес започнува имплементацијата на проектот за активно потполнување на времето со квалитетни содржини на децата со аутизам.

Лексикон во четврток во “Central Cafe & Club”

Овој четврток, 18.01.2018, започнува проектот "Кав'даречки Рок Четврток" во Централ!