International Water Centre стипендии за меѓународни студенти во Австралија

IWC стипендиите се доделуваат за постдипломски студии.

Стипендии за постдипломски и докторски студии на универзитетот во Мелбурн, Австралија

Основана од Универзитетот во Мелбурн, оваа стипендија е достапна за најдобрите домашни и странски студенти за постдипломски или докторски студии.

Стипендија за студии во Московскиот Државен Институт за Меѓународни Односи

Московскиот Државен Институт за Меѓународни Односи ( МГИМО ) при Министерството за Надворешни Работи на Руската Федерација е спремен да прими едно лице од Македонија на прва година на институтот за учебната 2018/2019 година согласно одлуката на Претседателот на Руската Федерација.

Се доделуваат Schwarzman стипендии за постдипломски студии на Универзитетот Tsinghua, Кина

Дизајниран да ја подготви следната генерација глобални лидери, Schwarzman Scholars е првата стипендија создадена да одговори на геополитичкиот пејзаж на 21 век.

Владата на Јапонија доделува стипендии за додипломски студии

Министерството за образование, култура, спорт, наука и технологија (MEXT) нуди стипендии за странски студенти кои сакаат да студираат на јапонски универзитети како студенти на додипломски студии од Програмата за стипендии на јапонската влада (MEXT) за 2019 година.

ОКТА објавува конкурс за стипендии во вредност од 1.000 евра месечно

Компанијата ОКТА АД-Скопје заедно со Хеленик Петролеум Групацијата доделува стипендија за Постдипломски студии по нафтено инженерство на Факултетот за инженерство на минерални ресурси на Техничкиот универзитет на Крит (www.peteng-master.tuc.gr).  

Стипендии за постдипломски студии за применети јазици во Нов Зеланд

Проучувањето на јазикот, општеството и културата е основното знаење кое ги воведува луѓето во разбирањето на однесувањето на луѓето, човештвото и општеството во целина.

Стипендија за престој во германскиот Бундестаг

Министерството за образование и наука  информира дека во тек е конкурс за доделување на стипендија за престој во германскиот Бундестаг во траење од 5 месеци, односно од 1 март до 31 јули 2019 година.