Inno4Edu – Образовен камп

Образовен Камп (#Inno4Edu) е 18-дневна програма посветена на целосен развој на три идеи кои беа разработени на #образовниотхакатон кој го организираше СмартАп со поддршка на UNICEF во склоп на конференцијата “Квалитетно образование за раст, остварувања и подобра иднина” (“Quality Education for Growth, Achievements and Better Future”).

Momata Rock Trail – Прилеп

ЗАПС Единак – Прилеп по четврт пат ја организира планинската трка Momata Rock Trail 2018.

Повик за апликанти за младински лидерски кампови GLOW и YMLP

Младинската асоцијација ИМКА Битола во партнерство со Мировниот Корпус на Македонија го Младинската асоцијација ИМКА Битола во партнерство со Мировниот Корпус на Македонија го објави повикот за апликанти за младинските лидерски кампови.

Традиционален, 29-ти Марш на Мурато

Планинарскиот Спортски Клуб Пелистер во чест и слава на нашиот Димитар Илиевски-Мурато, првиот Македонец кој се искачи на највисокиот врв на Светот, Еверест, го организира 29-тиот Традиционален марш.

Креативен маратон: SMART CITIES

Креативен и едукативен настан, дел од ИТ Новум на тема SMART CITIES за пронаоѓање на иновативни решенија за подобрување на начинот на кој градот функционира и живее. Маратонот ќе започне со конференција.

Он-лајн прашалник за мислењето на младите во процесот на креирање на Етички Код за младински работник

Коалиција на младински организации СЕГА во соработка со Агенција за млади и спорт го спроведува проектот „Младински работници за младите“.