Отворен ЕВС повик за MNE радио во Франција

MNE е локална радио станица која емитува програма онлјан и на фм фрекфенција во Mulhouse, Франција.

Отворен повик за ЕВС волонтер на одобрен проект во Португалија

Ви објавуваме повик за ЕДЕН ЕВС волонтер на одобрен проект во времетраење од 5 месеци (8.07.2018-08.12.2018) со наслов “YOUTH GOING GLOCAL” во Кашкаи, Португалија.

Зошто е корисно да се биде волонтер? Пријавете се!

 

Eвропски Волонтерски Сервис- ЕВС има за цел да поддржува реализација на неформални образовни проекти кои овозможуваат: подобра мобилност, можност за меѓу-културно учење, активна социјална партиципација, личен и професионален развој, можност на младите луѓе да се запознаат со европските вредности, како солидарност, различност и еднаквост со младите луѓе од цела Европа. 

ЕВС им овозможува на младите луѓе да вршат волонтерска служба за период од 12 месеци во земја различна од земјата во која престојуваат.

Целта на Европски Волонтерски Сервис е да се развие солидарност и да се промовира активно граѓанство и взаемно разбирање помеѓу младите луѓе.

Да се биде волонтер не е обврска, тоа е чест.

Да се биде ЕВС волонтер значи и да патуваш, да запознаваш нови луѓе.