Актуелни Информации (96)

Летна балетска школа на Bullfrogs

Оваа година во текот на месец јуни и јули ќе се одржи петтата по ред Булфрогс летна балетска школа во Охрид, Македонија. Летната балетска школа е за наменета за сите деца и млади вљубеници во танцот.

Семинар: „Современи методи и алатки при работа со учениците со дислексија и дискалкулија“

Семинар: „Современи методи и алатки при работа со учениците со дислексија и дискалкулија“

По одржани 15 едукативно информативни семинари на ваше барање со задоволство ви го најавуваме семинарот “Современи методи и алатки при работа со учениците со дислексија и дискалкулија”

International Water Centre стипендии за меѓународни студенти во Австралија

IWC стипендиите се доделуваат за постдипломски студии.

Работилница: Развој на самодовербата низ гешталтистички пристап

Проблемот со самодовербата вообичаено потекнува од погрешните концепти за самодоверба кои луѓето ги создале во текот на своето растење и кои настојуваат да ги постигнат, но најчесто неуспешно.

Стипендии за постдипломски и докторски студии на универзитетот во Мелбурн, Австралија

Основана од Универзитетот во Мелбурн, оваа стипендија е достапна за најдобрите домашни и странски студенти за постдипломски или докторски студии.

Повик за учество на работилница во рамки на проектот „UPFRONT“

Проeктот “UPFRONT“, кој има за цел да ги едуцира младите како да препознаат родова нееднаквост и социјална деградација на жените и девојките, потребата да се преземе одговорност и акција против насилството врз жените и девојките и да се идентификуваат изворите достапни за решавање на овие прашања.

Конкурс за доделување еднократни финансиски средства за објавен научно-истражувачки труд за 2017 година

Министерството за образование и наука ке додели финансиски средства за објавени научно-истражувачки трудови од домашни автори во меѓународни научни списанија со фактор на влијание (импакт фактор). Согласно овој конкурс меѓународно списание е списание кое има меѓународен  уредувачки одбор.

Повик за контакт семинар во Фрајбург, Германија

Повик за контакт семинар во Фрајбург, Германија

Тема на контакт семинарот: Образованието за демократско граѓанство во рамките на Еразмус+ партнерските проекти за училишни размени (Education for Democratic Citizenship in Erasmus+ School Exchange Partnerships”)